30 aug 2014 Almodovar.jpg Juan y Rosa op Twitter Juan y Rosa op Twitter
30 aug 2014 Zarzuela.jpg ‘Zarzuela’ in Utrecht ‘Zarzuela’ in Utrecht
27 jun 2014 Zomergroet.jpg Fijne zomer! Fijne zomer!
26 jun 2014 Deel 0 Soy Don Toro.jpg Er wordt hard gewerkt aan deel 0 Er wordt hard gewerkt aan deel 0
26 jun 2014 Spaanse cultuur.jpg Juan y Rosa op Twitter Juan y Rosa op Twitter
23 apr 2014 Dag van de rechten van de schrijver.jpg Internationale dag van het boek en van de rechten van de schrijver Internationale dag van het boek en van de rechten van de schrijver
2017-02-18 13.13.57.jpg
Congres in Ede “Talent in de klas” 10 feb 2017

Op donderdag 16 februari was een congres georganiseerd waarbij ik genoten heb van uw warme belangstelling in mijn stand van Juan y Rosa. U kunt hier nog informatie vinden over dit congres en over de volgende congressen. Op 12 april zal ik ook weer aanwezig zijn op de informatiemarkt in de Reehorst. Op de website vindt u informatie over deze congressen: aanmelding, lezingen/workshops, etc.

De titel van afgelopen donderdag, 16 februari was: Wat is onze invloed bij begaafdheid?

Ik was erg benieuwd naar de sprekers en de workshops van die dag. We kunnen m.i. de begaafdheid niet beïnvloeden maar wel de motivatie om te leren en dus om die begaafdheid te gebruiken. De begeleider/coach kan zowel positieve als negatieve invloed hebben op de motivatie van de (begaafde) leerling. Belangrijk genoeg om erachter te komen hoe we die hoogbegaafde kunnen helpen of hoe we hem tegenwerken. Mijn zienswijze is dat we de hoogbegaafde positief kunnen begeleiden door hem ruimte, mogelijkheden, materialen en tijd te bieden waarmee hij gestimuleerd wordt om te leren zelfverantwoordelijkheid te nemen bij zijn leerwerk en zo tot zelfsturing gestimuleerd wordt bij zijn leren. Zijn intrinsieke motivatie wordt aangesproken.

Op 12 april sta ik op de informatiemarkt van het van Gorcum congres ‘Spelen is leren’ (over spelend en onderzoekend leren). U bent wederom van harte welkom in mijn stand.

Tijdens beide congressen kunt u proeven van gebrande amandelnoten waarvan het recept in deze nieuwsbrief staat.

 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren