3 okt 2024 WIB.png Week Intern Begeleiden Week Intern Begeleiden
3 okt 2024 Voorzijde deel 1 leerboek.png GROOT NIEUWS! GROOT NIEUWS!
3 okt 2024 banner StudyGo en JyR.png StudyGO - "Juan y Rosa" leermethode StudyGO - "Juan y Rosa" leermethode
3 okt 2024 herfstmarkt.png Herftmarkten in Spanje en kastanjefeesten Herftmarkten in Spanje en kastanjefeesten
3 okt 2024 Flamenco biennale.png Intermezzo van de Flamenco Biƫnnale in nov. 2024 Intermezzo van de Flamenco Biƫnnale in nov. 2024
17 jun 2024 images 1.jpeg Omarm de Spaanse cultuur en organiseer een Spaans zomerfeest Omarm de Spaanse cultuur en organiseer een Spaans zomerfeest
herfstmarkt.png
Herftmarkten in Spanje en kastanjefeesten 3 okt 2024

Lekker buiten wandelen tussen de mooie herfstproducten

Rookpluimen en een onmiskenbare geur van gepofte kastanjes domineren in de herfstperiode het straatbeeld van veel steden en dorpen in Spanje. Overal op straat kom je vanaf begin oktober kraampjes tegen waar kastanjes worden geroosterd en worden verkocht in een puntzak gemaakt van oude kranten. Het is een ware traktatie voor de liefhebber: een puntzak heerlijk warme, gepofte kastanjes, met flink wat grof zout eroverheen gestrooid. Overal waar je op straat rookwolken ziet kringelen en de warmte van het vuur zich verspreidt kunnen lekkere gepofte kastanjes te koop worden aangeboden, dit is een mooi en gezellig tafereel. Je ruikt ze al van verre.

Je kunt die tamme kastanje zelf ook poffen. Ze zijn erg gezond. Kastanjes bevatten weinig vet en bestaan voor 50% uit water, ze leveren veel mineralen (fosfor, calcium, ijzer, zink, magnesium en koper) en vitamines (B1, B3, B6 en foliumzuur). Kastanjes zijn rijk aan koolhydraten, vooral in de vorm van zetmeel en vezels en deze nootsoort geeft dan ook snel een verzadigd gevoel.
  1. Was de kastanjes en wrijf ze droog met een theedoek.
  2. Leg elke kastanje plat neer en snijd een kruis in de bovenkant.
  3. Verwarm de oven of airfryer voor op 200 graden Celsius.
  4. Leg de kastanjes op een ovenplaat of in de mand van de airfryer met het kruisje naar boven.
  5. Pof de kastanjes in 10-15 minuten gaar.
  6. Laat de kastanjes even afkoelen voordat je ze pelt.

Samen met de zoete aardappel, ‘moniato’, vormen ze een geweldige gerecht. 

 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren