30 aug 2014 Almodovar.jpg Juan y Rosa op Twitter Juan y Rosa op Twitter
30 aug 2014 Zarzuela.jpg ‘Zarzuela’ in Utrecht ‘Zarzuela’ in Utrecht
27 jun 2014 Zomergroet.jpg Fijne zomer! Fijne zomer!
26 jun 2014 Deel 0 Soy Don Toro.jpg Er wordt hard gewerkt aan deel 0 Er wordt hard gewerkt aan deel 0
26 jun 2014 Spaanse cultuur.jpg Juan y Rosa op Twitter Juan y Rosa op Twitter
23 apr 2014 Dag van de rechten van de schrijver.jpg Internationale dag van het boek en van de rechten van de schrijver Internationale dag van het boek en van de rechten van de schrijver
herfstmarkt.png
Herftmarkten in Spanje en kastanjefeesten 3 okt 2024

Lekker buiten wandelen tussen de mooie herfstproducten

Rookpluimen en een onmiskenbare geur van gepofte kastanjes domineren in de herfstperiode het straatbeeld van veel steden en dorpen in Spanje. Overal op straat kom je vanaf begin oktober kraampjes tegen waar kastanjes worden geroosterd en worden verkocht in een puntzak gemaakt van oude kranten. Het is een ware traktatie voor de liefhebber: een puntzak heerlijk warme, gepofte kastanjes, met flink wat grof zout eroverheen gestrooid. Overal waar je op straat rookwolken ziet kringelen en de warmte van het vuur zich verspreidt kunnen lekkere gepofte kastanjes te koop worden aangeboden, dit is een mooi en gezellig tafereel. Je ruikt ze al van verre.

Je kunt die tamme kastanje zelf ook poffen. Ze zijn erg gezond. Kastanjes bevatten weinig vet en bestaan voor 50% uit water, ze leveren veel mineralen (fosfor, calcium, ijzer, zink, magnesium en koper) en vitamines (B1, B3, B6 en foliumzuur). Kastanjes zijn rijk aan koolhydraten, vooral in de vorm van zetmeel en vezels en deze nootsoort geeft dan ook snel een verzadigd gevoel.
  1. Was de kastanjes en wrijf ze droog met een theedoek.
  2. Leg elke kastanje plat neer en snijd een kruis in de bovenkant.
  3. Verwarm de oven of airfryer voor op 200 graden Celsius.
  4. Leg de kastanjes op een ovenplaat of in de mand van de airfryer met het kruisje naar boven.
  5. Pof de kastanjes in 10-15 minuten gaar.
  6. Laat de kastanjes even afkoelen voordat je ze pelt.

Samen met de zoete aardappel, ‘moniato’, vormen ze een geweldige gerecht. 

 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren