7 apr 2014 JR4.jpg Aan deel 0, lesmethode Spaans voor groep 3/4 van Juan y Rosa, wordt hard gewerkt Aan deel 0, lesmethode Spaans voor groep 3/4 van Juan y Rosa, wordt hard gewerkt
5 apr 2014 Porta de la Feria de Abril 2014.JPG 'Feria de abril' in Nederlands op 13 april 'Feria de abril' in Nederlands op 13 april
4 apr 2014 juan computert.PNG TRIELE 2014 van de vakgroep Spaans op de basisschool TRIELE 2014 van de vakgroep Spaans op de basisschool
3 apr 2014 juan computert.PNG Twitter @juan_y_rosa voor leerkrachten of begeleider Spaans Twitter @juan_y_rosa voor leerkrachten of begeleider Spaans
17 feb 2014 juan computert.PNG Contact met andere Juan y Rosa leerlingen Contact met andere Juan y Rosa leerlingen
10 feb 2014 DSC00263web.jpg Behoefte aan ondersteuning voor Spaans? Behoefte aan ondersteuning voor Spaans?
herfstmarkt.png
Herftmarkten in Spanje en kastanjefeesten 3 okt 2024

Lekker buiten wandelen tussen de mooie herfstproducten

Rookpluimen en een onmiskenbare geur van gepofte kastanjes domineren in de herfstperiode het straatbeeld van veel steden en dorpen in Spanje. Overal op straat kom je vanaf begin oktober kraampjes tegen waar kastanjes worden geroosterd en worden verkocht in een puntzak gemaakt van oude kranten. Het is een ware traktatie voor de liefhebber: een puntzak heerlijk warme, gepofte kastanjes, met flink wat grof zout eroverheen gestrooid. Overal waar je op straat rookwolken ziet kringelen en de warmte van het vuur zich verspreidt kunnen lekkere gepofte kastanjes te koop worden aangeboden, dit is een mooi en gezellig tafereel. Je ruikt ze al van verre.

Je kunt die tamme kastanje zelf ook poffen. Ze zijn erg gezond. Kastanjes bevatten weinig vet en bestaan voor 50% uit water, ze leveren veel mineralen (fosfor, calcium, ijzer, zink, magnesium en koper) en vitamines (B1, B3, B6 en foliumzuur). Kastanjes zijn rijk aan koolhydraten, vooral in de vorm van zetmeel en vezels en deze nootsoort geeft dan ook snel een verzadigd gevoel.
  1. Was de kastanjes en wrijf ze droog met een theedoek.
  2. Leg elke kastanje plat neer en snijd een kruis in de bovenkant.
  3. Verwarm de oven of airfryer voor op 200 graden Celsius.
  4. Leg de kastanjes op een ovenplaat of in de mand van de airfryer met het kruisje naar boven.
  5. Pof de kastanjes in 10-15 minuten gaar.
  6. Laat de kastanjes even afkoelen voordat je ze pelt.

Samen met de zoete aardappel, ‘moniato’, vormen ze een geweldige gerecht. 

 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren