15 sep 2020 HB interviews.jpg (School)-ervaringen van hoogbegaafden volwassenen (School)-ervaringen van hoogbegaafden volwassenen
15 sep 2020 bladzijde 9 werkboek 0.jpg Prezi-codes van deel 0 "Soy Don Toro" Prezi-codes van deel 0 "Soy Don Toro"
14 sep 2020 Certificado_nivel_A1.jpg Spaans leren met Juan y Rosa en het behalen van 'el Certificado' Spaans leren met Juan y Rosa en het behalen van 'el Certificado'
8 jun 2020 LBBO-sb.jpg LBBO-SB LBBO-SB
8 jun 2020 Referentie website.jpg Nieuwe pagina ‘Recensies en reviews’ op de website Nieuwe pagina ‘Recensies en reviews’ op de website
8 jun 2020 presentje.jpg Nieuwe ontwikkelingen – presentje voor het behalen van het ‘Certificado’ Nieuwe ontwikkelingen – presentje voor het behalen van het ‘Certificado’
nieuws juan en rosa.jpg
Nieuws voor de leerling Spaans 25 sep 2015

@Don_Toro_ op Twitter

Een van de laatste tweets van Don Toro ging over ‘Pinocho’. Op YouTube kun je filmpjes vinden van ‘Pinocho’. Leuk om te luisteren naar het Spaans en het Spaans te kunnen lezen eronder. Je kunt de ondertiteling aan zetten.

Tweet:

“Puedes encontrar más películas de Pinocho en YouTube. Pon los subtítulos y ¡vamos a disfrutar!”

 

Zullen we samen gaan koken ter ere van het feest ‘La Mercè’?

Afgelopen week was het groot feest in Barcelona ter ere van hun patroonheilige La Mercè. Een heel bekend gerecht voor Cataluña is ‘pa amb tomàquet’ oftewel ‘pan con tomate’. Het is brood met tomaat ingewreven.

Dit recept komt van de website 'Barcelona met Marta’, met de mooie beschrijving:

“Brood en tomaat, hoe zoiets eenvoudigs en zonder poespas zo onmisbaar is geworden is een van de grote raadsels van de Catalaanse keuken. Pa amb tomàquet kent iedereen in Catalonië en is een symbool van nationale identiteit.”

Rooster het in sneetjes gesneden stokbrood los van elkaar. Snijd 4 knoflookjes doormidden en 4 rijpe tomaten. Wrijf de broodjes als ze nog warm zijn in met eerst de knoflook en dan de tomaat. Doe er nog een beetje zout en olijfolie op voor de smaak. En klaar! ¡Que aprovecha! 

 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren