7 nov 2019 edmodo.png Edmodo, de digitale omgeving van Juan y Rosa Edmodo, de digitale omgeving van Juan y Rosa
7 nov 2019 SLO Conferentie.png SLO Conferentie in Nieuwegein SLO Conferentie in Nieuwegein
7 nov 2019 Nederlandse versie 3 delen klein.jpg Het artikel over de leerlijn Juan y Rosa en andere ontwikkelingen Het artikel over de leerlijn Juan y Rosa en andere ontwikkelingen
7 nov 2019 Eric Vaarzon Morel.png Spaanse cultuur in het theater en thuis op je bord Spaanse cultuur in het theater en thuis op je bord
7 nov 2019 JyR in de media.png Juan y Rosa in de social media Juan y Rosa in de social media
10 sep 2019 edmodo.png Edmodo, de digitale omgeving van Juan y Rosa Edmodo, de digitale omgeving van Juan y Rosa
nieuws juan en rosa.jpg
Nieuws voor de leerling Spaans 25 sep 2015

@Don_Toro_ op Twitter

Een van de laatste tweets van Don Toro ging over ‘Pinocho’. Op YouTube kun je filmpjes vinden van ‘Pinocho’. Leuk om te luisteren naar het Spaans en het Spaans te kunnen lezen eronder. Je kunt de ondertiteling aan zetten.

Tweet:

“Puedes encontrar más películas de Pinocho en YouTube. Pon los subtítulos y ¡vamos a disfrutar!”

 

Zullen we samen gaan koken ter ere van het feest ‘La Mercè’?

Afgelopen week was het groot feest in Barcelona ter ere van hun patroonheilige La Mercè. Een heel bekend gerecht voor Cataluña is ‘pa amb tomàquet’ oftewel ‘pan con tomate’. Het is brood met tomaat ingewreven.

Dit recept komt van de website 'Barcelona met Marta’, met de mooie beschrijving:

“Brood en tomaat, hoe zoiets eenvoudigs en zonder poespas zo onmisbaar is geworden is een van de grote raadsels van de Catalaanse keuken. Pa amb tomàquet kent iedereen in Catalonië en is een symbool van nationale identiteit.”

Rooster het in sneetjes gesneden stokbrood los van elkaar. Snijd 4 knoflookjes doormidden en 4 rijpe tomaten. Wrijf de broodjes als ze nog warm zijn in met eerst de knoflook en dan de tomaat. Doe er nog een beetje zout en olijfolie op voor de smaak. En klaar! ¡Que aprovecha! 

 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren