5 feb 2021 week van de hoogbegaafdheid.jpg Bezoek de de Week van de Hoogbegaafdheid van 6 t/m 14 maart Bezoek de de Week van de Hoogbegaafdheid van 6 t/m 14 maart
5 feb 2021 wat ik wil.jpg Nieuw artikel: ‘De gemiddelde leerling voorbij’ Nieuw artikel: ‘De gemiddelde leerling voorbij’
5 feb 2021 biennale.jpg Tips en ideeën om te doen voor/met de leerlingen van Juan y Rosa Tips en ideeën om te doen voor/met de leerlingen van Juan y Rosa
5 feb 2021 Conferenties en boeken.jpg Lezingen, webinars en nieuw leesmateriaal over vernieuwend onderwijs Lezingen, webinars en nieuw leesmateriaal over vernieuwend onderwijs
17 dec 2020 20201217_144703.jpg Extra uitdaging tijdens deze lockdown Extra uitdaging tijdens deze lockdown
7 dec 2020 woord en zijn betekenis.jpg Hoe communiceren we dan schriftelijk met onze handen en voeten? Hoe communiceren we dan schriftelijk met onze handen en voeten?
Open Space Onderwijs.jpg
Open Space Onderwijs concept van Willem Wind 8 jun 2020

Afgelopen weken kwam ik regelmatig berichten tegen van Willem Wind. Voor mij was hij de auteur van het boek "Hoe het leven mij misleidde" (2000). In die tijd begon mijn zoektocht naar de betekenis van hoogbegaafd zijn en de mogelijke gevolgen die je kunt ervaren in het dagelijkse leven. 

Op zijn website https://ikbenhoogbegaafd.nl/mijn-favoriete-berichten/ kunt u veel informatie lezen over zijn frisse blik op het (af)sluiten van de hoogbegaafde van de groep, van de omgeving en hoe de hoogbegaafde weer geopend kan worden vanuit zichzelf. 

De artikelen "Top-Down onderwijs", "De spagaat van de hoogbegaafde" en "Open Space Onderwijs in een notendop" hebben allereerst mijn aandacht gekregen en ik wil die daarom graag delen met u.

Het idee voor de leermethode Juan y Rosa is in die periode ontstaan en is daarna verder ontwikkeld met de basissgedachte dat iedere leerling zijn verantwoordelijkheid draagt om zijn leerproces interessant en nuttig te maken. Daarbij helpt Juan y Rosa ze graag!

 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren