16 dec 2021 Zambomba.jpg Feestelijke kerstliederen om samen te zingen Feestelijke kerstliederen om samen te zingen
25 okt 2021 hispanidad.png Op 12 oktober is het ‘el día de Hispanidad’ Op 12 oktober is het ‘el día de Hispanidad’
25 okt 2021 poeziepaleis.png Uitdaging voor de leerling Spaans Uitdaging voor de leerling Spaans
25 okt 2021 flamenco biennale.png Spaans culturele hoogstandjes Spaans culturele hoogstandjes
24 okt 2021 nieuwe normaal.png Het nieuwe gewoon voor de gebruikers van Juan y Rosa Het nieuwe gewoon voor de gebruikers van Juan y Rosa
24 okt 2021 talent nr 4.png Artikel in Talent en nieuw blog over communicatie Artikel in Talent en nieuw blog over communicatie
paella.jpg
Paella de Juan y Rosa 8 jul 2016

Paella de Juan y Rosa

Je hebt nodig:

  • 1 pond poulet en 2 ons blokjes ham
  • zout
  • blik tomaten met sap
  • 8 dl. bouillon
  • 4 el. olijfolie
  • saffraanpoeder (of kurkuma) en paprikapoeder
  • 400 gram risottorijst (grove rijst)
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • paprika in reepjes
  • pan met deksel

Doe de olijfolie in een grote pan en bak de poulet bruin, voeg de tomaten uit blik toe en een beetje zout en laat het even pruttelen. Nu de paprikapoeder en de rijst er door roeren en als de rijst glanst doe je de saffraan en de helft van de bouillon erbij. Op een gemiddeld hoog vuur laat je dit alles 10 minuten pruttelen. Als afwerking verdeel je de paprikareepjes, de doperwtjes en de blokjes ham in een mooi patroon over je gerecht, deksel op de pan en op een laag vuur nog eens 10 minuten laten gaar worden. Af en toe wat bouillon bijvoegen en voorzichtig de rijst proeven of die al gaar is. Zo ja…

¡La paella está lista para comer!

 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren