18 mrt 2020 Activiteit deel 0.jpg Activiteit Spaans voor de jong hoogbegaafden uit 'Soy Don Toro' Activiteit Spaans voor de jong hoogbegaafden uit 'Soy Don Toro'
18 mrt 2020 Acadin deel 1.jpg Activiteit Spaans voor de basisscholier - Acadin Activiteit Spaans voor de basisscholier - Acadin
17 feb 2020 congressen beurzen.jpg Conferenties en Beurzen Conferenties en Beurzen
17 feb 2020 amazon-CB.jpg Nieuwe Ontwikkelingen Nieuwe Ontwikkelingen
17 feb 2020 edmodo.png Edmodo, de digitale App van Juan y Rosa Edmodo, de digitale App van Juan y Rosa
17 feb 2020 san valentín.jpg Cultuur en taal Cultuur en taal
paella.jpg
Paella de Juan y Rosa 8 jul 2016

Paella de Juan y Rosa

Je hebt nodig:

  • 1 pond poulet en 2 ons blokjes ham
  • zout
  • blik tomaten met sap
  • 8 dl. bouillon
  • 4 el. olijfolie
  • saffraanpoeder (of kurkuma) en paprikapoeder
  • 400 gram risottorijst (grove rijst)
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • paprika in reepjes
  • pan met deksel

Doe de olijfolie in een grote pan en bak de poulet bruin, voeg de tomaten uit blik toe en een beetje zout en laat het even pruttelen. Nu de paprikapoeder en de rijst er door roeren en als de rijst glanst doe je de saffraan en de helft van de bouillon erbij. Op een gemiddeld hoog vuur laat je dit alles 10 minuten pruttelen. Als afwerking verdeel je de paprikareepjes, de doperwtjes en de blokjes ham in een mooi patroon over je gerecht, deksel op de pan en op een laag vuur nog eens 10 minuten laten gaar worden. Af en toe wat bouillon bijvoegen en voorzichtig de rijst proeven of die al gaar is. Zo ja…

¡La paella está lista para comer!

 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren