26 jun 2015 @Juan_y_Rosa op Twitter.jpg @Juan_y_Rosa op Twitter @Juan_y_Rosa op Twitter
26 mei 2015 Triele Nieuws uit het onderwijs over Spaans Nieuws uit het onderwijs over Spaans
26 mei 2015 Ana en Antoinette Deel 0,1 en 2; Spaans in het hele BO. Deel 0,1 en 2; Spaans in het hele BO.
26 mei 2015 Werkboek deel 0 Deel 0 ‘Soy Don Toro’ is op de markt! Deel 0 ‘Soy Don Toro’ is op de markt!
26 mei 2015 Zes jaar Spaans Zes jaar Spaans op de basisschool Zes jaar Spaans op de basisschool
26 mei 2015 TASC Differentiëren in de groep met Juan y Rosa Differentiëren in de groep met Juan y Rosa
paella.jpg
Paella de Juan y Rosa 8 jul 2016

Paella de Juan y Rosa

Je hebt nodig:

  • 1 pond poulet en 2 ons blokjes ham
  • zout
  • blik tomaten met sap
  • 8 dl. bouillon
  • 4 el. olijfolie
  • saffraanpoeder (of kurkuma) en paprikapoeder
  • 400 gram risottorijst (grove rijst)
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • paprika in reepjes
  • pan met deksel

Doe de olijfolie in een grote pan en bak de poulet bruin, voeg de tomaten uit blik toe en een beetje zout en laat het even pruttelen. Nu de paprikapoeder en de rijst er door roeren en als de rijst glanst doe je de saffraan en de helft van de bouillon erbij. Op een gemiddeld hoog vuur laat je dit alles 10 minuten pruttelen. Als afwerking verdeel je de paprikareepjes, de doperwtjes en de blokjes ham in een mooi patroon over je gerecht, deksel op de pan en op een laag vuur nog eens 10 minuten laten gaar worden. Af en toe wat bouillon bijvoegen en voorzichtig de rijst proeven of die al gaar is. Zo ja…

¡La paella está lista para comer!

 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren