17 okt 2018 Castellers.jpg Tarragona Tarragona
17 okt 2018 NOT 2019.jpg Beurzen in 2019 Beurzen in 2019
16 okt 2018 Werkboek Omslag voor versie 4-1.jpg Nieuw ISBN nummer werkboek deel 1 Nieuw ISBN nummer werkboek deel 1
15 okt 2018 Stand B57 op de FBM De Frankfurter Buchmesse, van 10-14 oktober De Frankfurter Buchmesse, van 10-14 oktober
18 jul 2018 Welkom in Hal 4.2, stand B57 Buchmesse in 2018 Buchmesse in 2018
18 jul 2018 Talent, juni 2018 Reactie op de stelling in het tijdschrift Talent Reactie op de stelling in het tijdschrift Talent
Zes jaar Spaans
Zes jaar Spaans op de basisschool 26 mei 2015

De leermethode Juan y Rosa is uitgegroeid tot een complete leermethode voor de gehele basisschoolperiode. Dit betekent dat de leerlingen al vanaf groep 3 kennis kunnen maken met het Spaans als extra taal. In groep 3 kunnen ze beginnen na de herfstvakantie en/of als ze kennis hebben van de klank-lettercombinatie van het Nederlands. Elk deel bevat voldoende lesstof om minimaal twee jaar Spaans mee te leren.

  • Deel 0 is een kennismaking met het Spaans als vreemde taal. In dit deel speelt het niveau nog geen rol en wordt de leerling niet op kennis getoetst. De leerling leert om te gaan met leertools en leerstrategieën.
  • Deel 1 biedt de leerling het Spaans aan op het vergelijkbare niveau A1 van het Europees Referentie Kader (ERK). De leerling maakt zelf verschil in snelheid van het Spaans leren en op welk niveau hij/zij Spaans wilt leren. De lesstof gaan over het dagelijks gesprek van vier kinderen tussen de acht en elf jaar. 
  • Deel 2 biedt de leerling het Spaans aan op het vergelijkbare niveau A2 van het ERK. De leerling wordt op dezelfde wijze uitgedaagd als in deel 1 om op eigen snelheid en niveau te differentiëren in de groep. De lesstof gaat over het contact tussen Juan y Rosa die elkaar vertellen over alle regio’s in Spanje. Op aardrijkskundig, historisch en cultureel gebied krijgen de leerlingen informatie over Spanje.
 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren