10 feb 2017 Raúl Arévalo, la mejor película.jpg 31e uitreiking Goya-premios 31e uitreiking Goya-premios
10 feb 2017 La tamborrada.jpg Twitter met Juan y Rosa Twitter met Juan y Rosa
10 feb 2017 nina.jpg Twitter met Don Toro Twitter met Don Toro
14 dec 2016 villancico.jpg Villancicos op cd 1 Villancicos op cd 1
14 dec 2016 Edmodo.jpg Edmodo reactie van gebruikers Edmodo reactie van gebruikers
14 dec 2016 Prezi capítulo 1.jpg Recensie Soy Don Toro als uitstekend verrijkingsmateriaal Recensie Soy Don Toro als uitstekend verrijkingsmateriaal
Zes jaar Spaans
Zes jaar Spaans op de basisschool 26 mei 2015

De leermethode Juan y Rosa is uitgegroeid tot een complete leermethode voor de gehele basisschoolperiode. Dit betekent dat de leerlingen al vanaf groep 3 kennis kunnen maken met het Spaans als extra taal. In groep 3 kunnen ze beginnen na de herfstvakantie en/of als ze kennis hebben van de klank-lettercombinatie van het Nederlands. Elk deel bevat voldoende lesstof om minimaal twee jaar Spaans mee te leren.

  • Deel 0 is een kennismaking met het Spaans als vreemde taal. In dit deel speelt het niveau nog geen rol en wordt de leerling niet op kennis getoetst. De leerling leert om te gaan met leertools en leerstrategieën.
  • Deel 1 biedt de leerling het Spaans aan op het vergelijkbare niveau A1 van het Europees Referentie Kader (ERK). De leerling maakt zelf verschil in snelheid van het Spaans leren en op welk niveau hij/zij Spaans wilt leren. De lesstof gaan over het dagelijks gesprek van vier kinderen tussen de acht en elf jaar. 
  • Deel 2 biedt de leerling het Spaans aan op het vergelijkbare niveau A2 van het ERK. De leerling wordt op dezelfde wijze uitgedaagd als in deel 1 om op eigen snelheid en niveau te differentiëren in de groep. De lesstof gaat over het contact tussen Juan y Rosa die elkaar vertellen over alle regio’s in Spanje. Op aardrijkskundig, historisch en cultureel gebied krijgen de leerlingen informatie over Spanje.
 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren